طعم چای سماور چه فرقی با کتری و قوری دارد؟+5 نکته دم کردن معجزه آسای چای

طعم چای سماور چه فرقی با کتری و قوری دارد؟

آیا شماهم یکی از طرفداران پر و پا قرص چای هستید؟ آیا برای شما هم مزه چایتان بسیار پر اهمیت است؟ اگر این طور است حتما برای شماهم سوال شده است که آیا روش دم کردن چای تاثیری بر روی مزه چایی دارد یا نه؟ یا برایتان سوال است طعم چای سماور چه فرقی با کتری و قوری دارد؟ ما می توانیم با خرید لوازم تهیه چای و انواع آن مانند کتری قوری و یا سماور، چای دم بیاوریم اما در انتخاب سماور و یا چای ساز ممکن است برخی سوالات برایمان پیش بیاید. اگر این سوال ها برای شما هم پیش آمده در ادامه این مطلب همراه ما باشید تا درباره تفاوت مزه چای با روش های مختلف برایتان بگوییم و از ترفندهای بسیار موثر هنگام دم آوری چای برایتان بگوییم و پس از آن درباره جنس های مختلف قوری برایتان خواهیم گفت. پس همراه ما باشید تا به طور کامل برایتان بگوییم.

فرق طعم چای سماور با کتری و قوری

اگر بخواهیم به طور حرفه ای به این سوال که طعم چای سماور چه فرقی با کتری و قوری دارد پاسخ بدهیم می توان گفت که تا حدودی شکل و  شیوه ای که سماور دارد و نحوه انتقال حرارتی که در بدنه بزرگ آن وجود دارد تا حدودی مزه مثبتی بر روی مزه چای می تواند داشته باشد. همچنین در سماور ها مجرایی که وجود دارد و حرارت آتش را به آب اطراف انتقال می دهد خودش هم تا حدی به طور مستقیم تاثیر مثبتی بر مزه چای می تواند بگذارد.

پس تا اینجا در جواب به سوال طعم چای سماور چه فرقی با کتری و قوری دارد متوجه شدیم که نحوه انتقال حرارت در سماور تا حدودی بهتر از کتری و قوری انجام می شود و می توان گفت در دم کردن چای با سماور مزه چای تا حدودی مزه چای آتشی هم می دهد. شما می توانید با خرید سماور از شوش، ارزان ترین خرید را تجربه کنید و با کیفیت ترین محصولات را دریافت کنید.

اما گذشته از همه این ها حالت نوستالژیکی که دم کردن چای با سماور دارد تا حدودی می توان حس و حال قدیمی را برایمان تداعی بکند و یادگار خاطرات کودکی مان در خانه مادر بزرگمان باشد. همان حس و حال قدیمی و خوش رنگ و بو!

اما یک نکته بسیار مهمی هم درباره اینکه طعم چای سماور چه فرقی با کتری و قوری دارد وجود دارد که در انتهای مطلب به عنوان یکی از نکات برایتان نوشتیم. پس تا انتهای مطلب همراه ما باشید!

مراحل اصولی دم کردن چای:

در بالا درباره اینکه طعم چای سماور چه فرقی با کتری و قوری دارد برایتان گفتیم، همان طور که گفتیم نحوه انتقال حرارت نقش بسیار مهمی بر روی مزه و رنگ چای دارد به همین دلیل است که مزه چای در سماور و یا کتری و قوری و یا چای ساز باهم فرق دارد! پس از گفتن همه این ها حالا در این قسمت درباره مراحل اصولی و کلی دم کردن چای می خواهیم برایتان بگوییم تا بتوانید با رعایت کردن اصول اساسی دم آوری چای، بهترین مزه چای را برای خودتان به ارمغان بیاورید؛ شما می توانید با خرید کتری و قوری نیز تمامی این مراحل را پیاده سازی کرده و از سرو چای خوش طعم و خوش رنگ لذت ببرید. پس در این بخش همراه ما باشید تا برایتان از این مراحل به طور کامل بگوییم.

مرحله اول، آماده کردن آب:

برای دم کردن چای اولین مرحله آماده کردن آب است. همان طور که می دانید دمای آب تاثیر بسیار زیادی بر روی دم آوری و مزه چایی دارد. اگر دمای آب بیشتر از حد عادی باشد باعث ایجاد طعم تندی و تلخی در چای می شود؛ همچنین اگر دمای آب خیلی کمتر از حد عادی باشد چایی دم نمی کشد و مزه اصلی آن ظهور نمی کند.

هر چایی برای دم شدن نیاز به یک دمای مناسب دارد و تا حدودی در جواب اینکه طعم چای سماور چه فرقی با کتری و قوری دارد می توانیم بگوییم به دلیل تفاوت در حرارت تا حدودی باهم در دم کشیدن متفاوت هستند؛ به طور کلی هرچه برگ های چای سفت و محکم تر باشد دمای دم آوری ان هم بالاتر می رود و هر چه قدر برگ های چای لطیف تر باشد دمای آب باید کمتر باشد.

برای دم آوری چای سیاه و اولونگ دمای آب بهتر است در حدود 90 درجه سانتیگراد باشد. هچنین برای دم آوری چای سفید و سبز دمای 80 درجه سانتیگراد بهترین دما است. برای داشتن آب 80 درجه سانتیگراد کافی است که آب لازمتان را بجوشانید و بگدارید پنج دقیقه سرد شود. پس از پنج دقیقه دمای آب به هشتاد درجه سانتی گراد می رسد و آماده است برای دم آوری.

فرق طعم چای سماور با کتری و قوری
فرق طعم چای سماور با کتری و قوری

مرحله دوم، گرم کردن قوری:

پس از اینکه گفتیم طعم چای سماور چه تفاوتی با کتری و قوری دارد به یکی دیگر از مراحل که بسیار مهم در دم کردن چای می خواهیم بپردازیم که خیلی مورد توجه قرار نمی گیرد، گرم کردن قوری ! گرم کردن قوری یک مرحله بسیار مهم است که باعث می شود چای قوری در طول مرحله دم آوری گرما و دمای مناسبی داشته باشد و دم آوری به بهترین نحو ممکن انجام شود. پس حتما برای داشتن طعم خوب چای در چای سازتان، داخل قوری آب داغ بریزید و با کمی چرخش کل قوری را در تماس با آب داغ قرار دهید و پس از آن آب جوش را از قوری خارج کنید.

حال شما اماده برای انجام دادن مرحله بعدی دم آوری هستید.

مرحله سوم، دم کردن و زمان دم آوری:

در این قسمت درباره موضوع بسیار مهم زمان قرار است برایتان بگوییم. مدت زمان دم آوری چای به طور معمول بر روی بسته بندی چای ها نوشته می شود. به طور معمول زمان مناسب برای دم کردن چای خارجی 5 دقیقه و برای چای های ایرانی حدود 20 دقیقه است.

و در آخر سرو:

در مرحله آخر ما سرو چای را داریم که برای داشتن طعم مناسب و دلپذیر باید سرو مناسبی هم داشته باشیم. یکی از نکات مهم از صافی رد کردن چای است که این امر باعث می شود چای صاف و بدون تفاله داشته باشید. همچنین سرو کردن در لیوان شیشه ای و یا چینی باعث می شود که چای تغییر مزه ای نداشته باشد و با مزه اصیل خود سرو شود.

تفاوت طعم چای سماور با کتری و قوری
تفاوت طعم چای سماور با کتری و قوری

7 نکته دم آوری چای:

در بالا برایتان درباره اینکه طعم چای سماور چه فرقی با کتری و قوری دارد گفتیم و درباره نحوه صحیح و اصولی دم آوری چای برایتان نوشتیم. در این بخش از مقاله می خواهیم برایتان درباره ترفندهای معجزه آسایی بگوییم که مستقیما روی طعم چایتان تاثیر دارند بگوییم. پس اگر می خواهید بهترین طعم ممکن چایتان را حس بکنید با ما همراه باشید!

نکته اول، از آب مناسب استفاده بکنید:

استفاده از آب بدون آهک یا به قولی آب تصفیه شده تاثیر بسسیار زیادی بر روی طعم چای شما دارد. اگر آبی که استفاده می کنید آب سنگین باشد و املاح معدنی زیادی داشته باشد به طور مستقیم بر روی شفافیت چایتان اثر می گذارد و باعث ایجاد کدورت در چای شما می شود. شاید می توان تا حدودی گفت که یکی از عواملی که باعث تفاوت طعم چای در سماور و کتری و قوری می شود این امر است. چرا که سماور به دلیل پاک شوندگی سخت ترتا حدودی آهک بیشتری دارد و باعث می شود گاهی چای سماور کدر شود.

پی اچ آب یکی دیگر از نکات بسیار مهم در دم کردن چای است که این عدد پی اچ نشان دهنده میزان اسیدی، بازی و یا خنثی بودن اب است. به طور معمول پی اچ آب باید در حدود 7 و خنثی باشد ولی اندکی اسیدی یا بازی بودن هم مشکلی ندارد.

اما نکته بسیار مهم که می خواهیم به آن اشاره بکنیم درباره فرق طعم چای در سماور و کتری و قوری است.

نکته دوم، از وسیله مناسب دم آوری استفاده بکنید:

همان طور که برایتان گفتیم دما در هنگام دم آوری چای نقس بسیار مهمی دارد، همین عنصر دما است که باعث تفاوت مزه در چای در سماور و کتری و قوری می شود. برای همین منظور بهتر است از هر وسیله ای استفاده می کنید،چای ساز یا کتری و قوری یا کتری سماوری  به گزینه تنظیم دما و داشتن درجات مختلف برای دم آوری چای های مختلف توجه بکنید.

نکته سوم، لکه های روغنی روی آب:

یک نکته بسیار مهم دیگر که حتما شما با آن مواجه شده اید این است که گاهی وقت ها بر روی آبی که درون قوری هست یک سری لکه های روغنی می بینید، دلیل این اتفاق این است که شما برای پر کردن کتری سماوری و یا چای سازتان از آب گرم استفاده می کنید. حتما حواستان باشد که برای پر کردن کتری برای جوشاندن آب از آب گرم استفاده نکنید! حتما ابتدا کتری را از  آب سرد پر کنید و سپس آن را روی شعله بگذارید تا آب به جوش بیاید.

نکته چهارم، شکل و حالت قوری:

یک نکته ای که بسیاری از افراد به آن توجه نمی کنند شکل قوری است. در هنگم خرید حتما حواستان باشد که قوری و یا وسیله دم آوری چایتان باید سطح بیشتر نسبت به ارتفاعش داشته باشد؛ در این حالت است که برگ های چای به راحتی و با داشتن فضای کافی به بهترین حالت ممکن دم می شوند. ظروفی مانند فرنچ پرس و قوری هایی با ارتفاع زیاد و پهنای کم باعث می شوند که چای فضای کافی برای به عمل آمدن نداشته باشد و ما هدر رفت زیادی داشته باشیم.

نکته پنجم، شستن چای:

در این قسمت  می خواهیم به عنصر بسیار مهم دیگر در دم آوری چای بگوییم. شستن چای!

شستن چای یک نکته مهم و حرفه ای است که در مراحل دم کردن چای نقش بسیار مهمی دارد. ما در دنیای چای دو مدل شست و شو داریم. شست و شو با آب گرم و آب سرد. که در این بخش به طور مختصر به آن ها اشاره خواهیم کرد.

شستن چای با اب سرد:

با شستن چای با اب سرد ما برگ های بسیار ریز و گرد های چای را حذف می کنیم. با شستن چای با آب سرد و حذف این گرد ها ما چایی شفاف تر و طعم ملایم تر و مناسب تری خواهیم داشت.

شستن چای با آب گرم:

شستن چای با اب گرم و یا اب جوش باید سریع انجام شود. به این صورت که ما چای خشک را در قوری چای می ریزیم، مقدار کمی آب جوش و یا اب گرم روی قوری چای می ریزیم و سریعا تخلیه می کنیم. این کار باعث می شود که برگ های چای قبل از دم کشیدن دچار یک شوک کوچکی بشوند و دم آوری بهتری داشته باشند.

همچنین باعث می شود  که عصاره اکسید شده ای در طول مدت زمان روی چای ما مانده است شسته شده و حذف شود و درنتیجه چایی با طعم ملایم تری داشته باشیم.

اگر می خواهید بهترین و مدرن ترین سماور چای یا کتری و قوری را پیدا کنید می توانید کتری وقوری را به ترکی استانبولی در پینترست سرچ کنید و پس از پیدا کردن مدل مورد علاقه تان، نام آن را در سایت ما سرچ کنید!

آیا طعم چای سماور  فرقی با چای در کتری و قوری دارد؟

همان طور که پیش تر گفتیم پی اچ آب تاثیر بسزایی در طعم چای دارد و جوشیدن طولانی مدت آب در سماور باعث می شود که آب گاز اسید کربنیک آزاد بکند و در نتیجه میزان قلیایی بودنش بیشتر بشود و با بیشتر شدن خاصیت قلیایی آب چایی که دم می کشد مزه اصلی اش نمایان نمی شود و مزه کمتری خواهد داشت.

جمع بندی

تا اینجا برایتان درباره اینکه طعم چای سماور چه فرقی با کتری و قوری دارد گفتیم؛ گفتیم که طعم چای سماور تا حدودی به دلیل حرارت مستقیم و غیر مستقیمی که دارد تا حدودی برای ما دل نشین است. تا حدودی هم به دلیل نوستالژیک بودن برای ما یاداور خاطرات شیرین می شود. اما در نکته بسیار مهمی به این مورد هم اشاره کردیم که بعد از جوشیدن طولانی مدت، آب تا حدودی خاصیت قلیایی پیدا می کند که قلیایی شدن آب باعث این می شود که چای به اندازه کافی و مناسب دم نکشد.

هم چنین درباره مراحل صحیح و درست دم کردن چای گفتیم و اینکه برای هر چایی باید دمای مناسب و درست دم کردن را رعایت بکنیم. پس اگر شماهم یکی از طرفداران چای هستید و دم کشیدن درست چای برایتان اهمیت دارد می توانید با مراجعه کردن به سایت ما جهت خرید لوازم خانگی از بهترین و مناسب ترین چای سازها دیدن بکنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
0 موارد محصول
حساب کاربری من
خانه