خرید ظروف آشپزخانه، به خصوص خرید زودپز همیشه مشکلاتی را داشته است. شاید بگویید چه مشکلی؟ بسیاری از افرادی که طرز استفاده از زودپز را نمی دانند ممکن است نتوانند به درستی از آن استفاده کنند و با مشکل مواجه شوند. ما در این مقاله قصد داریم تا طرز استفاده از زودپز قدیمی، طرز استفاده از زودپز برقی، طرز استفاده از زودپز کلیپسی، طرز استفاده از زودپز های جدید و یا حتی مارک های گوناگون مانند طرز استفاده از زودپز تفال، طرز استفاده از زودپز دسینی ،طرز استفاده از زودپز یونیک و… را به شما نشان دهیم. همراه ما باشید.
فهرست مطالب
Toggleزودپز چیست؟
زودپز یک ابزار کاربردی و مفید در بین خرید ظروف پخت و پز آشپزخانه است که به شما امکان میدهد غذاها را به سرعت و با کیفیت بالا طبخ کنید. طراحی زودپز بر اساس اصل فشار بخار است که باعث افزایش سریع دما و فشار در داخل قابلمه میشود. این فشار بخار باعث افزایش نقطه جوش آب به بالاتر از 100 درجه سانتیگراد میشود و در نتیجه زمان پخت غذاها به طور چشمگیری کاهش مییابد.
طرز استفاده از زودپز
طرز استفاده از زودپز معمولا به شکل زیر است:
- ریختن آب : در ابتدا باید ظرف زودپز را با مقدار مورد نیاز آب پر کنید. معمولاً دستورالعمل سازنده ظرف راهنماییهایی را برای مقدار آب مورد نیاز به شما میدهد. همچنین ، بهتر است از آب تصفیه شده یا آب آشامیدنی استفاده کنید.
- اضافه کردن مواد غذایی: معمولاً باید مواد غذایی را به ظرف زودپز بیافزایید. مواد مختلف نیازهای مختلف زمانی و حرارت را میطلبند. همچنین ، دستورالعمل غذایی خود را بررسی کنید تا در صورت نیاز به اضافه کردن هر مواد دیگری ، متوجه شوید.
- قفل کردن درب: مطمئن شوید که درب زودپز را با دقت و به درستی قفل کرده اید تا بخار در داخل نگه داشته شود و غذا به درستی طبخ شود. زودپز های گوناگون با توجه به مارک هایشان ، نحوه قفل شدنشان متفاوت است.
- تنظیم زمان و حرارت: بر اساس نوع غذا، زمان و حرارت مناسب را تنظیم کنید. برای این کار معمولاً زودپزها دارای گزینهها یا دکمههایی برای تنظیم زمان و حرارت هستند.
- خاموش کردن : بعد از گذشتن زمان مورد نظر شعله را خاموش کرده و اجازه دهید تا فشار درون آن کاهش یابد ، سپس اقدام به خارج کردن مواد غذایی درون آن کنید
نکته ای که باید به آن توجه داشته باشید این است که به طور کل طرز استفاده از زودپز شامل مراحل بالاست اما با توجه نحوه قفل شدن زودپز ها و مارک آنها ، مرحله سوم می تواند متفاوت تر باشد.

طرز استفاده از زودپز برقی چگونه است؟
زودپز برقی یکی از بهترین زودپز ها برای استفاده در منزل است؛ شما می توانید این زودپز فوق العاده و کاربردی را از وب سایت معتبر از شوش بخر تهیه کنید. بعد از پخته شدن غذا، زودپز برقی را خاموش کرده و یا دو شاخه دستگاه را از پریز برق بکشید. سپس اجازه دهید تا بخار آب به طور کامل خارج شود. اگر می خواهید به صورت دستی بخار آب را خارج کنید، سوپاپ تخلیه بخار را گرفته و صبر کنید تا بخار کاملا خارج شود؛ اما به صورت معمولی بعد از گذشت ۳۰ دقیقه می توانید درب زودپز را باز کنید. در برخی از دستگاه ها پس از پایان زمان پخت، زودپز برقی به صورت خودکار شروع به خارج کردن بخار میکند. طرز استفاده از زودپز برقی جی پلاس، طرز استفاده از زودپز برقی تفال،طرز استفاده از زودپز برقی تکنو و طرز استفاده از زودپز برقی بوش نیز مانند همین است.
طرز استفاده از زودپز کلیپسی چگونه است؟
زودپزهای کلیپسی نوع جدیدی از زودپز ها هستند که طراحی بسیار زیبایی دارند ، این زودپز ها معمولا تایمر نیز دارند که می تواند بسیار مفید باشد. این نوع زودپز با استفاده از درب کلیپسی که دارند به راحتی باز و بسته می شود و دارای دو سوپاپ اطمینان می باشد. یکی برای تخلیه بخار در هنگام پخت و پز و سوپاپ دیگر برای تخلیه سریعتر هوا برای بعد از آشپزی.

طرز استفاده از زودپز دوقلو یونیک چگونه است؟
برند یونیک متعلق به کشور آلمان است که توانسته در صنعت تولید ظروف آشپزخانه به خصوص زودپز خوش بدرخشد و طرفداران زیادی پیدا کند.جنس بدنه زودپز های دوقلو یونیک استیل ضد زنگ است و
یک درب شیشه ای از جنس پیرکس مقاوم در برابر حرارت زیاد دارد.علاوه بر آن نحوه بسته شدن درب زودپز به صورت کلیپسی است. روی زودپز دو قلوی یونیک یک دریچه تعبیه شده است تا هنگامی که بخار آب درون زودپز افزایش پیدا می کند، بخار آب با فشار از این دریچه خارج شود و امنیت آن حفظ شود.جنس دسته های هر دو زودپز از باکالیت است.
راهنمایی های قبل از استفاده از زودپز
استفاده از زودپز برای اولین بار برای بسیاری از مردم می تواند دشوار باشد.در زیر تعدادی راهنمایی برای استفاده درست از زودپز را برای شما بازگو می کنم :
- دستورالعمل های هر دستگاه را بخوانید: پیش از شروع به استفاده از زودپز، دستورالعمل مربوط به دستگاه را به دقت مطالعه کنید. مطمعن شوید که تمام اقدامات ایمنی و روشهای استفاده صحیح را میدانید.
- دفترچه راهنما فراموش نشود : اگر زودپز جدیدی را خریداری کردهاید، بهتر است به طور دقیق دفترچه راهنما آن را مطالعه کنید. معمولاً دستگاههای زودپز دارای چندین حالت پخت مختلف هستند، بنابراین باید با تنظیمات و دکمههای مربوطه آشنا شوید.
- ظرفیت زودپز را در نظر بگیرید : هنگام پخت و پز در زودپز، باید بدانید چه میزان مواد غذایی در درون آن قرار دهید.
- استفاده از مقادیر مناسب آب: آب لازم برای پخت در زودپز باید حدودا ۳/۲ یا کمتر باشد.
- کنترل زمان پخت: برخی از زودپز ها دارای زمانهای پیشفرض، برای هر نوع غذایی هستند. باید زمان پیشنهادی را رعایت کنید، اما ممکن است براساس نیازهای خود و آشنایی با عملکرد دستگاه، زمان را تنظیم کنید.
- استفاده از دستکش و ابزارهای ایمنی: زودپز در حین استفاده ممکن است بسیار داغ باشد. حتماً از دست کش و یا دستگیره ای برای لمس ظرف استفاده کنید.
- هرگز ظرف داغ زودپز را زیر آب سرد نگیرید .
- از باز کردن درب زودپز با زور خودداری کنید.
- قبل از باز کردن درب زودپز مطمئن شوید تمام بخار آن از طریق سوپاپ ها تخلیه شده است.

استفاده از زودپز برای اولین بار ممکن است یکم چالش بر انگیز باشد، اما با رعایت توصیهها و دقت در روش استفاده، به راحتی میتوانید از آن بهره برده و به طور موثر غذاها را بپزید.ما در این مقاله به برسی موضوعاتی همچون طرز استفاده از زودپز، طرز استفاده از زودپز برقی ، طرز استفاده از زودپز کلیپسی پرداختیم و در مقاله های بعدی به شناخته ترین مارک های زودپز و مفاهیمی همچون طرز استفاده از زودپز دسینی، طرز استفاده از زودپز یونیک ،طرز استفاده از زودپز دلمونتی، خواهیم پرداخت. شما می توانید انواعی از زودپز و ظروف پخت و پز و صفحه اصلی. را در صفحه ما مشاهده کنید و تجربه خریدی لذت بخش را تجربه کنید.