رسوب سماور چیست؟ یکی از نگرانی هایی که پس از خرید سماور سراغ شما می آید این است که این رسوبات چیستند؟ در این مطلب از وبلاگ خرید لوازم خانگی از شوش بخر به این مطلب به طور کامل اشاره می کنیم تا بتوانید در خرید لوازم تهیه چای و قهوه خود موفق عمل کنید. پیش از آن که بدانیم از چه روشهایی میتوان رسوبات داخل سماور را بر طرف نمود بهتر است بدانیم جنس این رسوبات چیست و در اثر چه عواملی ایجاد میشوند؟ رسوبات موجود در جدارهی داخلی سماور در اثر مواد معدنی و املاح موجود در آب ایجاد خواهند شد که این رسوبات عموما از جنس آهک و کلسیم و منیزیم هستند. برای پیشگیری از ایجاد رسوبات بهتر است از تا حد ممکن از آب تصفیه شده استفاده نمایید. اما چنانچه دسترسی به آب تصفیه شده ندارید ما به شما بهترین روشهای ممکن برای رفع رسوبات سماورتان را به شما خواهیم گفت.
فهرست مطالب
Toggleچگونگی از بین بردن رسوب سماور با روشهای مختلف
چسبیدن رسوبات به جدارهی داخلی سماور شما را از نوشیدن یک چای قرمز و شفاف محروم میکند و رنگ چای شما را کدر و بد رنگ میکند. بنابراین حتما برای شما نیز مهم است که بدانید برای از بین بردن رسوب سماور چه باید کرد؟ در ادامه به طریقه از بین بردن رسوب سماور پرداخته ایم.
از بین بردن رسوب سماور با جوش شیرین
سدیم هیدروژن کربنات یا سدیم بی کربنات همان جوش شیرین است که در حل مواد آهکی و کلسیمی و رسوبات ناشی از آن یکی از قویترینهاست. استفاده از جوش شیرین برای از بین بردن رسوب سماور گازی و از بین بردن رسوب سماور برقی هر دو بلامانع است. ابتدا رسوبات را کمی با آب خیس نمایید سپس جوش شیرین را روی آنها بپاشید و پس از گذشت دقایقی آب داخل سماور ریخته و آن را روشن کنید و به مقدار جوش شیرین آب بیافزایید. پس از جوشیدن آب بعد از 20 دقیقه سماور را با یک اسفنج و مایع ظرفشویی بشویید.

از بین بردن رسوب سماور با نوشابه
یک روش از بین بردن رسوب سماور برقی و حتی از بین بردن رسوب ضخیم کتریها استفاده از نوشابه است. زیرا نوشابه با داشتن خاصیت اسیدی ضعیفی که دارد باعث انحلال رسوبات ایجاد شده در جدارهی داخلی سماور و کتری خواهد شد. نوشابه را ابتدا روی رسوبات اسپری نموده و در این روش بهتر است کمی نمک نیز بعد از اسپری کردن نوشابه روی رسوبات ریخته شود. بعد از حدود یک ربع آب داخل سماور ریخته و سماور را روشن کنید. پس از 20 دقیقه گذشتن از جوشیدن محتویات داخل سماور، آن را تخلیه نموده و با اسفنج و مایع ظرفشویی آن را بشویید.

از بین بردن رسوب سماور با جوهر لیمو و آبلیمو
اگر رسوب سماور شما ضخیم شده است و به سادگی از بین نمیرود به شما توصیه میکنیم محلول جوهر لیمو و آب لیمو و سرکه را امتحان کنید. برای از بین بردن رسوب ضخیم سماور این محلول مؤثر است. این محلول را به نسبت یک سوم از هر کدام از آنها تهیه کرده و روی رسوبات به گونهای اسپری کنید که کاملا خیس شوند. کمی صبر کنید سپس با افزودن آب نمک غلیظ درون سماور منتظر جوشیدن آب بمانید. پس از نیم ساعت جوشیدن محتویات داخلی سماور را تخلیه و با اسفنج و مایع ظرفشویی آن را بشویید.

چگونگی از بین بردن رسوب شیر سماور
از بین بردن رسوب شیر سمار به سادگی رسوب زدایی جدارههای داخلی سماور نیست. برای از بین بردن رسوب داخل شیر بهتر است از مایعات رسوب زدا استفاده کنید. اما از مخلوط جوش شیرین و میتوانید برای این کار استفاده نمایید. برای رسوب زدایی شیر سماور در ابتدا محلول غلیظی از جوش شیرین و سرکه و آبلیمو و نمک درست کنید سپس شیر سماور را در حالت باز بگذارید و محل خروجی را با کمی خمیر بازی بپوشانید. حال محلول را داخل سماور بریزید و بگذارید حدودا یک ساعت در این حالت بماند. سپس سماور را پر کرده و بگذارید آب به جوش بیاید و در آب میتوانید سرکه و نمک و یا جوهر لیمو اضافه کنید. پس از آن خمیر بازی را که به عنوان در پوش در محل تخلیه قرار داده بودید جدا کنید و بگذارید آب جوش و محلول های آن از شیر سماور خارج شوند. سپس با استفاده از فرچههای لوله شور آزمایشگاهی و مایع ظرفشویی این بخش را شسته و آب کشی نمایید. سماور گازی | مدل توپی – 6 لیتر برند RASHA
چند نکته حائز اهمیت برای رسوب زدایی سماور
- روش از بین بردن رسوب سماور در دوام سماور شما بسیار تاثیر گذار است.
- روش از بین بردن رسوب تنها مؤلفهی حائز اهمیت برای دوام و ماندگاری سماور شما نیست و مهمترین مؤلفه، خرید سماور برقی و یا گازی با کیفیت است.
- استفاده از جوهر نمک و یا اسیدهای غلیظ موجب تغییر رنگ و آسیب به سماور شما خواهد شد. بنابراین بهتر است پیش از آن که به رسوب زدایی سماور خود کنید ابتدا درباره روش ازبین بردن رسوب داخل سماور با محلول و یا ماده انتخابی خود اطلاعات کافی کسب کنید.
چند ترفند از بین بردن رسوب سماور بدون استفاده از محلولهای اسیدی
روش شوک دادن به سماور
طرز از بین بردن رسوب سماور در این روش اینگونه است که سماور را بدون آب روشن نمایید. سماور بعد از گرم شدن شروع به داغ کردن رسوبات میکند سپس با افزودن یکباره آب سرد رسوبات دچار ترک خوردگی و ریزش خواهند شد. در این روش توجه داشته باشید که سماور به حدی داغ نشود که جداره آن دچار سوراخ شدگی شود. گرم شدن سماور کافی است و نیازی به داغی بسیار زیاد نیست. به جای اینکه یکبار خیلی سماور را داغ کنید که آسیب ببیند عمل گرم کردن و سرد کردن رسوبات را چند بار تکرار کنید و یکباره شوک به سماور ندهید.
استفاده از براشهای نیمه زبر
استفاده از براشهایی که خیلی نرم نبوده در شستن و از بین بردن رسوبات بسیار مؤثرند به شرطی که در این روش حوصله کافی را داشته باشید.
خیس خوردن
در این روش شما بهتر است آب گرم داخل سماور ریخته و به سماور خود مرخصی روزانه بدهید. بعد از چند ساعت و با استفاده از یک اسفنج رسوبات به سادگی قابل بر طرف شدن خواهند بود.
در این محتوا سعی کردیم علاوه بر پرداختن به موضوع رسوب سماور چیست؟ راهکار هایی برای مبارزه با این رسوب به شما پیشنهاد دهیم. امیدواریم که این محتوا از وبلاگ از شوش بخر برای شما کاربردی باشد. بنظر شما کدام راهکار برای از بین بردن رسوب سماور بهتر است؟